Voiko diabeetikko mennä armeijaan?

Voiko diabeetikko mennä armeijaan?

Diabeetikoiden varusmiespalvelus ei ole enää mahdollista

Pääesikunta teki helmikuussa 2019 päätöksen, että diabetes on jatkossa aina este varusmiespalveluksen suorittamiselle. Päätöstä perusteltiin palvelusturvallisuuteen kohdistuvilla riskeillä.

Onko armeijassa pituus rajaa?

Vaikuttaako pituus palvelukseen? t.

Armeijassa pärjää lyhyempikin henkilö. Tietyt asiat voivat olla raskaampia tai haastavampia, mutta sisulla kyllä selviää kaikesta! Myös hyvä lihaskunto auttaa, sillä reppu ja ase saattavat aluksi tuntua painavimmalta kuin isommalla ihmisellä.

Kestääkö suhde armeijan?

Varusmiehen aika intissä on ohi. Parisuhde on kestänyt palvelusajasta riippuen kuuden kuukauden – vuoden mittaisen koitoksen. On aika siirtyä viettämään laatuaikaa kumppanin kanssa siviiliin. Kun suhde on kestänyt intin, sitä voi käyttää myöhemmin voimavarana haastavissa tilanteissa.

Voiko kesken armeijan muuttaa?

Jos olet asunut ennen palvelusta aiemmin mainitun 3 kuukauden ajan vakituisesti asunnossasi, voit muuttaa kesken palveluksen ja saada tukea sitten uuteen asuntoosi. Tässä tilanteessa sinun pitää tietysti tehdä tarkistushakemus Kelaan.

Missä voi käydä armeijan?

Varusmiespalveluksen voi suorittaa Suomen puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Yleisenä periaatteena on sijoittaa asevelvollinen palvelukseen kotipaikkansa lähellä sijaitseviin joukko-osastoihin. Varusmies ei voi lain mukaan valita palvelusaikaansa.

Voiko armeijaan pakottaa?

Ketään ei saisi pakottaa tekemään tuollaista. Yleinen asevelvollisuus koskee ainoastaan miehiä. Valtterin mukaan kyseessä on Suomen vakavin tasa-arvo-ongelma.

Mihin aikaan armeijassa herätään?

Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos: ”Herätään aamukuudelta. Sitten joko mennään suoraan syömään tai tehdään aamutoimet, eli käydään suihkussa, pestään hampaat.

Voiko armeijan keskeyttää?

Armeija ei ole edelleenkään kaikkia varten, minkä takia moni asevelvollinen keskeyttää varusmiespalveluksensa kesken kaiken. Yleisin syy keskeyttämiselle on mielenterveys- ja käyttäytymishäiriöt. Varusmiespalveluksen keskeyttämisten määrä on kuitenkin lievässä laskussa.

Milloin armeijan harmaat vaihtui?

Kesällä 1965 otettiin käyttöön uusi, m/53-kokeilupuvun mallinen, mutta harmaa sotilaspuku. Kenttäpuku oli sarkaa, loma-/palveluspuku edustavampaa teryleeniä. Maavoimilla m/65 oli harmaa, merivoimilla sinimusta ja ilmavoimilla teräksensininen.

Mitä mukaan armeijaan naiset?

Mitä armeijaan pitää ottaa mukaan? Tarvittavat tiedot löydät alokaskirjeestä. Mukaan tulee ottaa ainakin palvelukseenastumismääräys, virallinen henkilötodistus, mahdolliset lääkärinlausunnot sekä rokotustodistus, tilinumero, verkkopankkitunnukset ja hygieniavälineet.

Paljonko armeijassa on naisia?

Viime vuonna tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun laki naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta hyväksyttiin. Puolustusvoimat on kouluttanut vuosien varrella jo yli 10 000 naista reserviin. Tällä hetkellä vajaa tuhat naista suorittaa varusmiespalveluksen vuosittain.

Montako prosenttia ikäluokasta käy armeijan?

Kutsunnat päätökseen – yli 73 prosenttia ikäluokasta määrättiin varusmiespalvelukseen. Maavoimien aluetoimistojen järjestämät kutsunnat päättyivät 13.12.2019. Kutsunnoissa palvelukseen määrättiin yhteensä 73,49 prosenttia ikäluokan miehistä eli yhteensä noin 22 180 henkilöä.

Mikä on lyhin aika armeijassa?

Noin 43 % varusmiehistä palvelee 347 päivää, noin 14 % 255 päivää ja 43 % 165 päivää. Miehistön tehtäviin koulutettavilla palvelusaika on 165 päivää ja miehistön erityistaitoa vaativiin tehtäviin koulutettavilla sekä aseetonta palvelusta suorittavilla 255 päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.